08 svibnja 2009

Prijateljska seniori: NK ZRINSKI - NK Bestovje 5:7

Evo i mene nakon duuuugo vremena!!!
S obzirom da sam imao čast prisustvovati ovoj prijateljskoj utakmic želim iznijeti nekoliko
svojih zapažanja svekolikom čitateljstvu ovoga bloga!
Kao prvo i najvažnije-rezultat- 5:7, tj. pobjeda gostujuće momčadi NK BESTOVJA.
Kao drugo pohvalio bih odaziv gostujućih igraća-čak se 16 igraća (naspram 10 domačih igraća)
pojavilo na ovoj odličnoj utakmici odigranoj u Srijedu 06.05.09. u 18h na predobrom igralištu
SC" Široki grm".
Kao što se iz rezultata da isčitati utakmica je bila vrlo otvorena,lijepa za publiku i nadasve zanimljiva s obzirom na tijek rezultata.
Vremenski uvijeti su bili odlični,teren gotovo nestvaran,naša klupa dugačka,publike 3-5 ljudi i 2 doooobre trebe što su se slučajno tamo na rolama našle-jedino mi nitko pivu nije platio al to je zanemarivo.
Prvo poluvrijeme moram odati pohvalu domaćoj ekipi koja je bila iznimno rastrčana,kreativna i ucinkovita kao što i priliči ekipi koja se nalazi u gornjem domu tablice JŽL.Iz nekoliko lijepih i izradjenih prilika poveli su 4:1. Tome je pogotovo kumovala taktička nedisciplina i neispunjavanje trenerovih zamisli od strane pojedinih igraća gostujuče momčadi koju se ili nisu snašli na novim pozicijama ili su bili indisponirani za prikazati nešto
više.U ovu hvalu domače momčadi svakako moram uključiti i našeg Antolića koji je branio za NK Zrinski jer se njima golman nije na utakmicu ni pojavio.Sa svojih nekoliko odličnih obrana
spasio je domače od još veće blamaže.Koliko sam ishvalio taj Zrinski za prikazanu igru u prvom poluvremenu toliko ću ih sad ocrniti za drugo poluvrijeme! Ta momcad drugo poluvrijeme nije ni postojala na terenu,bez trke,bez ideje,totalni nedostatak kondicije i treninga što je čudno s obzirom na ligu koju igraju,mjesto na tablici i uvijete koje imaju!
Drugo poluvrijeme postojala je samo jedna momčad na terenu!!!
Uz nekoliko savjeta i trenerskih korekcija momčad NK Bestovja je u potpunosti nadigrala,a
mogu slobodno i reći posramila domaću momčad.Primili smo jedan gol,no zabiti 5-6 golova nije lako zabiti nikome a kamoli višerangiranom klubu.
Mesec na golu-neprelazan,obrana je bliže stala igračima i postala čvrsta i stabilna(puno je tome kumovalo i prebacivanje Armina na stopera koji je ponovno pretrčao silne kilometre,razigravao suigrače i zabio lijep gol glavom),Krešo standarno silovit i rastrčan,veza kreativna(pogotovo ulaskom Dede).Šečer za kraj-napad-Borić-odličan,rastrčan,precizan,s obaveznom igrom u obrani i Emba koji zabija sve živo(naprosto je nevjerojatno kako se taj čovijek razigrao i kako ga gol ide-po meni NAJBOLJI igrač utakmice!).
Još bih pohvalio Karažinca-upisao se u listu strijelaca,Šarića-koji je iako se nije skinuo za utakmicu odradio trening na pomočnom igralištu,Gašu-brzog kao i uvijek,željnog igre i lopte,no prečesto se gura u sredinu i nema obaveznu igru u obrani,Avseca,Tenšeka-kod nas čak i članovi press službe zabijaju!!!
Zaključak:
Bilo je ugodno prisustvovati ovakvoj utakmici jer se stvarno imalo šta za vidjeti,no otišao sam kući s jednom mišlju: Kada bi se ova momčad kondiciono odlično pripremila-gdje bi joj bio kraj??? To je jedini dio nogometne igre u kojem ova momčad još zaostaje za višeligašima,jer je simptomatično da dok su igrači NK Zrinskog imali snage naši im nisu mogli parirati,no kada snaga u drugom poluvremenu vise nije bila presudna-naši su ih razbili! Nije ovo kritika trenerskom radu(da me se krivo ne shvati) nego objektivna poruka igračima da vrijede puno više od ove lige i u neku ruku riječ podrške da ostanu klapa i prime se kilometara trke na ljetnim pripremama tako da i vi i mi možemo uživati u boljim igrama i rezultatima a možda i boljoj i višoj ligi od ove!!!
Eto,a jesam se raspisao-oprostite mi dugo nisam,pa sad nadoknadjujem!!!
POZZ!!!

2 komentara:

Turči kaže...

Ajde, ajde, da je i naš dopisnik s terena proradio. Svaka čast. Ugodno iznenađenje. Još mu samo treba nabaviti snimateljsku opremu da idući put ovjekovjeći ženske na rolama...

Anonimno kaže...

Jager leeggggeeeeeeennndooooooo

sasta