18 svibnja 2009

Juniori - NK Galgovo - NK Bestovje 1:2

Iako smo cijeli tjedan bili optimistični i vjerovali da konačno jednu utakmicu možemo odigrati u kompletnom sastavu i suprostaviti se jakom protivniku, optimistične najave nisu se obistinile i ponovo smo nastupili u znatno oslabljenom sastavu od očekivanog. Sa utakmice su opravdano izostali Matijević i Herceg, ali za ostalu dvojicu opravdanja nema, pa im niti imena neću spominjati, jer ni to ne zaslužuju. Mladići koji su došli po pasjoj vrućini braniti čast Bestovja, pružili su hrabru, požrtvovnu i mušku igru.
Na utakmicu smo na kraju doputovali sa 11 igrača, od kojih je opet igračku ulogu u terenu imao i Marijo Mišo Pranjić, naš drugi golman. Iako smo očekivali da će prilagođavanje na jako mali teren trajati nekoliko minuta, to se nije obistinilo i domaći već nakon 10-ak minuta gospodare terenom i kao plod dominacije, dolaze u vodstvo u 24. minuti. Do kraja poluvremena stvaraju još tri 100% šanse i od većeg zaostatka na poluvremenu, spašava nas uvijek pouzdani Mario Rebrović.

U poluvremenu nervoza, ljutnja, međusobne optužbe, a od škvadre iz Bestovja niti B... Trener upućuje svega par riječi, ne previše motivirajućih i ohrabrujućih, dapače, pokudnih, ponižavajućih i pomalo uvredljivih, a gostujući navijači, tate prijevoznici, odlaze na mali gorki u obližnju prčvu, da smire nervozu..

Drugo poluvrijeme nismo očekivali drastičnu promjenu u pristupu i igri, ali očito se kod većine mjenjač odblokirao i ubacio u pravu brzinu. Vrlo brzo smo zagospodarili terenom i kao plod truda i zalaganja cijele momčadi, u 65. minuti usljedilo je izjednačenje, gdje na jedan otpadak Žule Tomić dobro reagira i sa dva metra postiže vrijedan zgoditak. Odmah nakon toga lagani pad i opuštanje Bestovja, gdje domaći igrači promašuju dvije 100% šanse. Kako to biva u nogometu, slijedi kazna. Nakon ispravno dosuđenog slobodnog udarca u desnom korneru, dolazi da masovnog naguravanja igrača obje ekipe. Domaći navijači ulaze u teren, te se pokušavaju obračunati s gostujućim igračima, no stanje se zahvaljujući prisebnosti sudaca, delegata i oba trenera smiruje, te Bestovje pristupa izvođenju slobodnog udarca. Na oštru loptu, ubačenu u domaći šesnesterac, obrana Galgova loše reagira i do tada, uspavani i neotrežnjeni Filip Lukač, sa 5 metara posprema, rutinirano, loptu iza domaćeg vratara i Bestovju donosi veliku i zasluženu pobjedu. U preostale 3 minute mogli su domaći doći do boda, ali Mario Rebrović ponovo spašava vrata Bestovja koje ostaje u igri za visoki plasman u prvenstvu.

Za kraj bih iskoristio priliku i osobno pohvalio igru i požrtvovnost Marija Miše Pranjća, koji bi trebao biti primjer drugima kako se i kod nedostatka igračke kvalitete ( mladić je, ponavljam golman ) može odigrati odlična utakmica, te kako se školski odrađenim uklizavanjem, bez prekršaja, spašava izgledna prilika za protivničku momčad. Vrijeme je da se ugledate na Mišu !!!!

U ovoj velikoj pobjedi nikoga ne bismo isticali, svi su zaslužili epitet igrača utakmice, jer je Bestovje u drugom dijelu igralo po načelu; svi za jednog, jedan za sve i Galgovu nanijelo tek četvrti poraz u prvenstvu.

Bestovje: Rebrović 8, Žule Tomić 7,5, Đukić 7,5, Gec Francetić 8, Gržan Ševac 7,5, Šimunović 8, Žanić 7,5, Mata Đurđević 7,5, Lukač 7,5, Stojanović 7,5, Mišo Pranjić 8


U idućem kolu nas čeka domaća derby utakmica sa Slogom iz Orešja u kojoj igra samo pobjeda, da pokažemo svima tko je gazda od Rakitja do Samobora !!

Pozivam sve da nas u što većem broju dođu podržati u subotu 23.05.2009. u 17:30

A.B.

4 komentara:

Anonimno kaže...

bravo omladina,
samo borba i ništa drugo,
i još važnije da ste škvadra


sasta

Anonimno kaže...

kaj nisu juniori brezja gazde od rakitja do samobora??a i šire prema jaski????

Anonimno kaže...

Uguznike savezu i trenutnoj vlasti niti ne računamo za ovu titulu, računaju se samo prave švadre !!

Anonimno kaže...

koji kreten