01 lipnja 2009

Juniori - NK Novaki - NK Bestovje 2:7

Veliki susjedski derby, po običaju, i jednima i drugima, značio je više od obične utakmice, a tako je bilo i sa navijačima koji su se za jednu juniorsku utakmicu okupili u velikom broju. Očekivali smo tvrdu i neizvjesnu utakmicu koju će odlučiti jedan potez ili jedna dobra akcija, ali opet, suprotno prognozama, na terenu to nije tako izgledalo.
90% utakmice imali smo priliku gledati samo Bestovje, i loptu koja je po prekrasnom travnjaku išla od noge do noge, tečno, precizno i maštovito. U prvih 45 minuta, u više navrata, vezni igrači Bestovja izigrali su vrlo lošu obranu Novaka i u 10- ak situacija imali priliku za postizanje zgoditka, ali se mreža u tom periodu zatresla samo tri puta. U 43. minuti, bezazleni slobodan udarac za Novake na 30- ak metara od gola, preciznim udarcem ponajbolji igrač Novaka ( Piko Gotal ) pretvara u prekrasan zgoditak i s rezultatom 1:3 se odlazi na predah.

U samom početku drugog dijela, Novaki koriste opuštenost obrane Bestovja i smanjuju rezultat na 2:3, ali to je bilo sve što su Novaki mogli učiniti. Gosti ponovo ubacuju u višu brzinu i sa tri zgoditka ubojitog Stojanovića i jednim brzog Đukića nanose veliki i bolan poraz domaćinu.
Ostaje i dalje žal Bestovja za jako lošim prvim djelom sezone u kojemu su olako prosuli 10-ak bodova, te sada nisu u mogućnosti konkurirati za sam vrh tablice, gdje realno i pripadaju.

Mario Rebrović- dobar, djelomičan krivac za prvi gol Novaka, kasnije se iskupio sa 3-4 dobre obrane
Mario Herceg- jako dobar, vrijedan, borben, i u napadu i obrani
Dino Đukić- žrtvovan na boku zbog interesa cijele ekipe, prvo poluvrijeme malo bezvoljan, ali drugo se budi i pruža dobru partiju
Robert Šimunović- odličan cijelu utakmicu
Leonard Francetić- odličan cijelu utakmicu
Hrvoje Matijević- odličan cijelu utakmicu
Karlo Gržan- osujetio na desetke pokušaja domaćina, odličan cijelu utakmicu
Filip Lukač- odličan do 75 minute, kada ga snaga napušta te mu nedostaje snage za završnicu u finišu utakmice
Alvin Žanić- fantastičan prvo poluvrijeme, drugo malo pada sa snagom, vrijedan, maštovit i konkretan
Matija Đurđević- fantastičan prvi dio, borben, razigran, opasan za protivnika, drugi dio malo pada sa snagom, ali i dalje kvalitetan
Antonio Stojanović- do 70 minute se borio i trudio, ali ga lopta nije htjela ( osim gola glavom u 25 minuti ) a kada je i lopta poslušala, uvalio je još tri strašna gola.

Marko Kostanjski- ušao u 48 minuti i odradio veliki posao u obrani, ali i napadu
Željko Tomić- ušao u 52. minuti i odradio veliki posao u obrani, te jako kvalitetno zamjenio Hercega. Šteta što se nije upisao u strijelce, jer je imao prostora za to
Igor Bošković- ušao u 57. minuti, trudio se jako po desnoj strani, odigravao duple pasove sa bokom, ali nikako da prorade njegovi centaršuti ( imao puno prigoda za centar na drugu stativu )

Preostala mi je još nezahvalna uloga i isticanje pojedinaca, ali Mata Đurđević, Alvin Žanić i Karlo Gržan to zaslužuju. Prva dvojica zbog toga što se od njih tek iduće godine očekuju velike partije na terenu, a oni ih već i sada pružaju i pokazuju da iako, fizički slabiji od većine suigrača, voljom i htjenjem puno mogu, a Karlo Gržan, zato što je pokazao svima u Novakima kakvog velikog igrača su pustili iz svog dvorišta, veliki kandidat za nasljednika Franje Kurtušića na mjestu stopera u seniorima ( tako kaže otac ).

Za kraj; pokazali smo treneru Vladi ( prva momčad ) i predsjedniku Tomici Bogadiju, da za iduću sezonu ipak u juniorima ima materijala za prvu momčad te da omladinski pogon Bestovja ipak daje vrijedne plodove ( Lukač, Matijević, Stojanović, Đukić ).

A.B.

1 komentar:

Anonimno kaže...

znalo se odvno da imamo maldi kadar koji se može borit za prvu momčad, čestitam na pobjedi, suseda je najveći gušt pobjedit


sasta