12 lipnja 2009

Juniori: NK Zdenčina - NK Bestovje 2:5

U pretposljednjem kolu ekipa Bestovja gostovala je u Zdenčini, te je za potvrdu dobrog plasmana ( 4. mjesto ) bilo potrebno da se kući vratimo neporaženi. U utakmicu smo krenuli sa idejom da do poluvrenema sačuvamo pozitivan rezultat ( Lukač na klupi i sposoban je za jedno poluvrijeme- ozljeda ) te smo nešto konkretnije imali u planu napraviti u drugom dijelu. Iako ponovo u okrnjenom sastavu i postavljeni u opreznu formaciju sa jednom špicom, do 20. minute smo već vodili 2:0 odličnim zgodicima Mate Đurđevića i konačno raspoloženog Dina Srne Đukića, ali već u 30. minuti dolazi do pada pojedinaca i to se odmah odrazilo na našu igru, te u svega 5. minuta primamo dva zgoditka, a na terenu postji samo domaća ekipa koja silovito napada i želi preokret već do poluvremena. Na našu sreću uvjek spremni Antonio Stojanović u 44. minuti bježi domaćoj odbrani i sa 20- ak metara neobranjivo pogađa protivničku mrežu i na odmor se odlazi sa vodstvom Bestovja 2:3
U poluvremenu iz igre izlazi Bošković, a umjesto njega ulazi Lukač, ali i nakon te promjene domaći imaju više od igre i stalno prijete vratima Bestovja. U 60. minuti indisponirani Herceg nepotrebno dobija crveni karton, i tek tada se Bestovje budi i počinje igrati ozbiljnije i požrtvovnije. Od tog trenutka igrači Bestovja su stvorili 5-6 odličnih situacija za postizanje zgoditka, od kojih je do kraja utakmice odlični Alvin Žanić realizirao dvije, od kojih posebno vrijedi istaknuti njegov prvi pogodak, gdje nakon promašaja godine Lukača ( dva metra od gola i golman na podu, pogodio vratnicu ) natrčava na otpadak loptu i preciznim volej udarcem ju smješta u gornji desni kut nemoćnog golmana.
Konačni rezultat nas tako u potpunosti zadovoljava, ali ne i odnos pojedinaca prema klubu, suigračima i nogometu kao prvoj sporednoj stvari na svijetu, jer je neobjašnjivo da pojedinci nikako ne mogu 90. minuta igrati nogomet, a da im usta tih 90. minuta ostanu zatvorena, jer nogomet se igra glavom i nogama, a ne jezikom !!

Ostaje tako žal, što ćemo zadnju utakmicu prvenstva ponovo odigrati u nekompletnom sastavu, te ćemo umjesto poštene porcije i lakih 10- ak komada Rakitju morati biti zadovoljni ako im utrpamo mršavih 5 komada !!!!

Rebrović- najlošija utakmica do sada, sexualno napaljen na sutkinju, nikako se nije mogao koncentrirati zbog nje !!!
Herceg- sreća što je za njega kraj prvenstva, jer što je prvenstvo odmicalo on je sve više padao
Đukić- u obrani vrlo dobar, u napadu previše solirao ( Mata uvjek bio na drugoj strani !!! )
Tomić- dok je imao snage odličan, za drugu sezonu treba proći krvave pripreme
Francetić- jako dobar, na trenutke previše grub, mislim da se i njemu svidjela sutkinja
Šimunović- vrlo dobar u prvom dijelu, kasnije previše trkeljao, na kraju skoro umro od iznemoglosti
Gržan Strela- vrlo dobar u odbrambenim zadacima, nije griješio, pred kraj malo pada sa snagom
Bošković- prvih 25. minuta dobar, ali kasnije pada sa snagom i teže dobija duele
Đurđević- uz Žanića i Stojanovića igrač utakmice, postigao zgoditak, odličan
Žanić- odličan, dva lijepa zgoditka. Od kada se primirio i zatvorio usta to je drugi čovjek
Stojanović- uvjek, pa tako i danas on daje 120% od sebe, nažalost, danas ga gol nije htjeo, ali svoj dio posla je krvavo odradio

Lukač- nije bio standardno razigran, ali je uložio dio sebe u vrijednu pobjedu
Pranjić- odlično odigrao na boku, na trenutke malo i pregrub prema protivniku

Sa ovom pobjedom u drugom dijelu prvenstva samo osvojili 29 bodova od mogućih 36, što je svakako uspjeh u usporedbi sa mršavih 18 bodovoa iz prvog dijela, ali još više veseli činjenica da se vidi veliki napredak kod pojedinaca, a pogotovo se to odnosi na mlade Đurđevića i Žanića, koji već sada dominiraju travnjakom !!

Nema komentara: