23 lipnja 2009

Pionirski turnir s moje strane gledišta!!!

Eto završio je i taj 3. po redu turnir za starije pionire održan 20.21.22.06 2009god.u organizaciji našeg NK Bestovja!
Sve u svemu-turnir je uspio i nadam se zadovoljio sve poklonike nogometnog športa,jedino još ostaje za vidjeti dali je našem klubu turnir donio bar kakvu-takvu financijsku dobit. Iako nas vrijeme ponovno nikako nije pomazilo,turnir je ponovno privukao impresivan broj ekipa i njihovih navijača(20 ekipa je sudjelovalo,odigrane su 42 utakmice) .Još su impresivniji trud,volja i rad članova,uprave i prijatelja našeg kluba koji su iznjeli ovaj trodnevni turnir na svojim leđima-poneki radeći i po 12h na dan.
Nadam se da je velika večina sudionika i posjetitelja otišla zadovoljna kući jer bilo bi apsurdno očekivati da će apsolutno svi biti zadovoljni!!!
Bilo je prekrasno vidjeti toliki broj djece,različitih uzrasta kako brane boje svoga voljenoga kluba.Moglo se vidjeti prekrasnih utakmica,poteza,suza,smijeha,ljutnje.Kad spominjem ljutnju,poglavito mislim na poneke roditelje koji navijajuči za svoju djecu postaju nerealni,bezobrazni,uglavnom veča djeca od one koju su doveli na turnir da se igraju druže i uživaju u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu-nogometu!
Svi koji su prisustvovali finalnoj utakmici znaju na koje i čije roditelje mislim,jer to što sam vidio i čuo iz njihovih usta je naprosto nevjerojatno i mislim da takvima nije mjesto uz sportske terene-bar ne našeg kluba!!! Zato predlažem da se taj klub svakako izostavi iduće godine s našeg turnira!!! Indikativno je da taj klub kojem neću ni ime spomenuti,postavlja za voditelja te djece osobu koja je upitnog psihičkog zdravlja,a za pojedine roditelje te iste djece odgovorno tvrdim da nisu normalni! Kako objasniti da mama jednog djeteta za drugo dijete koje nije iz njezinog kluba urla da dijete simulira i krade vrijeme jer leži na terenu i plače nakon što ga je lopta u međunožje pogodila! Za takve roditelje nije bitno da 12 godišnjaci igraju nogomet nego kako prebiti suca kojeg će policija morati pratiti kući kad završi utakmica jer živ neće otići kući(čemu Vi učite svoju djecu ljudi dragi,kakav im primjer dajete?)
Užasno mi je žao što sam više slova na te bolesnike potrošio nego na vrijedne ljude moga kluba,ali naprosto morao sam jer sam otišao kući šokiran( u 24 god. moga nogometnog staža nikad se s ovakvom hordom nisam susreo). Taj bi klub trebao biti lider po mnogo čemu u našoj regiji no očito im je odgoj,ponašanje i dobrobit djece na margini poimanja nogometa a jedino je relevantno mjerilo rezultat!
Za razliku od njih bilo je lijepo za vidjeti kako u Zagrebačkom bazenu ima puno kvalitetnih klubova koji rade dobar posao sa raznim uzrastima.Ove su godine turnir zasluženo osvojili pioniri NK Ponikvi,no svakako treba pohvaliti rad i u klubovima: Kustošija,Lučko,Jarun,Trnje,Dugo selo,pa i one van Zagreba-Garešnica,Zelina,a posebno naše pionire koji su se pošteno borili no nisu uspjeli ući u četvrtfinale.
Nagodinu se svakako nadamo još večem odazivu,još boljem nogometu i ljepšem vremenu! Mislim da uz par novih i svježih ideja ovaj turnir svakako ima perspektivu postati još boljim,posječenijim iako je i ovo do sada bilo za svaku pohvalu!!!
Još jednom želim svima zahvaliti koji su svojom voljom,idejom,radom i trudom dali obol ovome turniru i pomogli našem voljenom klubu!!!

1 komentar:

Anonimno kaže...

Svi dobro znamo o kojem se klubu govori,ali neču ih ni ja spomenuti jer nisu vrijedni toga,Sami če se prepoznati,Velika sramota za njih.Moram reć da se potkrala jedna mala greškica-turnir je bio za mlađe a ne za starije pionire.Pohvla svima koji su dali imalo sebe u ta tri dana.Bravo.Čestitka NK PONIKVE na osvojenom turniru.