30 rujna 2011

Pioniri: Porazi od Gorice!!


U subotu su nam u goste došle druge momčadi pionira iz drugoligaša HNK GORICE.

I mlađi i stariji pioniri ušli su u utakmicu jako loše , prestrašeno i to su gosti iskoristili u prvom poluvremenu.

Gosti su igrali izvanredno , posjed , pas , prilike,završnica itd .... , a mi blijedi ,tormi , bez energije i zalaganja.

Kao da smo se unaprijed predali.

U drugim poluvremenima i mlađi i stariji otežali su gostima posao. Odjednom smo postali čvršći u duelu , borbeni , rastrčani i opasni.

Na kraju su mlađi pioniri poraženi 4-2 a stariji 2-1.

Ponosni smo na nastup naših dječaka koji su u drugom poluvremenu pokazali karakter , borbenost i umjesto katastrofe doveli utakmicu u vode neizvjesnosti.

I mlađi i stariji pioniri napustili su teren „krvavih“ koljena i uzdignuta čela.

Nadamo se da će ubuduče igrati ovako cijelu utakmicu a ne samo drugo poluvrijeme.

ALI.............

Nakon utakmice u isčitavanju zapisnika sa utakmice primjetili smo da su na današnjoj utakmici igrali neki igrači HNK GORICE koji inače igraju za njihovu prvu momčad koja se natječe u 1.HNL (u ligi sa DINAMOM,ZAGREBOM,INTEROM itd...) , koja je isti dan ujutro igrala prvenstvo protiv NK KUSTOŠIJE.

Jedan telefonski poziv i došli smo do spoznaje da su 2 starija i 1 mlađi pionir HNK GORICE igrali i jutarnju utakmicu.

Ukratko , žalba na utakmicu zbog nepravilnog nastupa i obje utakmice su registrirane 3-0 za NK BESTOVJE.

Nama ti bodovi nisu potrebni ali je sramota za klub kakav je HNK GORICA da radi ovakve stvari.

Vjerovatno si oni misle da smo mi neki papci , činčeki i neznalice pa mogu raditi što hoće.

Mi smo mali klub koji ima 15 mlađih i 15 starijih pionira , vrijedno treniramo trudimo se na utakmicama i dajemo sve od sebe ALI IGRAMO POŠTENO ako treba i sa 9 igrača.

Super su si oni to zamislili isti klinci ujutro igraju protiv NK DINAMA , a onda popodne ili sutradan dođu u „nekakvo Bestovje ili Buševec “ i natrpaju papcima mrežu do vrha. – prevare ih , ismiju i potcjene!

Mi im to nismo dozvolili na terenu a kamoli za“ zelenim stolom“.

Dosta je njihovog muljanja i maltretiranja , tu ne mislim samo na njih nego i na većinu klubova koje imaju 2 momčad. , koji to isto rade ali ih još nitko nije uhvatio u prevari.

Najtragičnije od svega je što su na današnjoj utakmice klupe gostiju iz Gorice bile prepune.Znači 2 igrača igraju ujutro i popodne , a „uredni platiše članarine „ uvijek sjede na klupi. Samo napomena HNK Gorica ima 50-ak registriranih pionira a za obje momčadi moraju igrati isti igrači.

Nadam se da će naš savez odrezati drastične kazne HNK GORICI , a osobito njihovim trenerima kojima je jedino bitan rezultat.

Da sam na mjestu roditelja klinca koji sjedi na klupi „takvom“ igraču , tražio bih ili da se treneru trenutno da otkaz ili bih klinca odveo iz kluba .

Kada neka momčad „šverca „ igrače to mogu razumjeti , jer znam da nemaju dovoljno igrača ali ovo što je napravila HNK Gorica je čisto iživljavanje na protivnicima ali i iživljavanje trenera na vlastitim igračima.

Morao sam prokomentirati , jer se ovakve stvari događaju godinama a nitko ne reagira na njih.

Broj komentara: 13:

Anonimno kaže...

Sramota za jedan takav klub kao što je Gorica.Od kazne vjerovatno ništa neće biti jer je to ipak Gorica.Zašto to ne naprave u 1.HNL pa da onda vidimo sankcije.Druge momčadi su tak i tak van konkurencije i služe da djeca ulaznih godišta ne stoje jednu sezonu nego da se natječu sa starijim godištima i pripremaju za 1.HNL u kojoj se pioniri Gorice trenutno natječu.Nadam se da će i drugi igrači i treneri pročitati ovaj osvrt pa neka trenera i službene osobe Gorice bude sramota na svakoj drugoj utakmici njihovih zvijezda.Učimo djecu da prevarom i lažima postižemo više,bolje......Svaka Vam čast.

Anonimno kaže...

inače sam roditelj jednog dječaka u hnk gorici...ovak govorim što se tiče mlađih pionira gorice...dogodilo se to da smo mi iz druge momčadi posudili jednog igrača da ode odigrati za prvu momčad a ne obratno,znači da nismo uzimali igrača koji je inače u kadru selekcije koja igra prvu ligu...a i pravila su krivo protumačena u našem klub pa je došlo do nesporazuma unutar kluba...a i razlika u kvaliteti je tolika da taj jedan igrač stvarno nije donio ništa što se nebi dogodilo i bez njega...na kraju krajeva cijela momčad je 2000. godište kao i što je taj dečko koji je ponavljam član ove momčadi ali je bio posuđen prvoj selekciji...tako da nemojte pisati gluposti...a mi smo čuli isključivo da ste se vi žalili zbog rezultata ali ionako nećete ići u viši rang jer objektivno nemate kvalitetu za to,iako svaka čast vašim dečkima koji su dosada osim gorice pokazali najviše...ali nemojte pisati stvari koje niste provjerili...pozdrav od roditelja iz gorice

Anonimno kaže...

1.Ti bodovi nam ne trebaju.
2.Malog Čolića ste posudili prvoj momčadi u 5 od 6 kola 1hnl!? - Ubuduće malo pripazite kod POSUDBE igrača.Sve piše na Vašem blogu.
3.Nije nam cilj otići u viši rang.
4.Ako niste pročitali cijeli članak vaše ekipe su pohvaljene što se tiče igre i kvaliete. - Bilo bi tragično da nisu kvalitetniji od Bestovja.
5.Ne dozvoljavamo si da netko od nas radi "bedake" , zato što smo "mali klub"!

POZDRAV IZ BESTOVJA!

Anonimno kaže...

ovako...Marko Čolić je stalno na treninzima mlađih pionira II i igrač je 2000. godište,a i grači prve selekcije su 1999. godište...prva selekcija je imala velikih problema sa lječničkim pregledima je marko igrao za njih ali najiskrenije vam kažem on je igrač druge selekcije,odnosno 2000. godišta...stvarno u ovom godištu nikad nije bilo problema i nije bila namjera neka prevara...zar nebi onda uzeli neke dečke 99. godište da smo htjeli nešto napraviti?! isprike ali stvarno je došlo do nesporazuma u našem klubu...ali ionako nije bitno,pozdrav

Anonimno kaže...

...nemogu vjerovati da ste klincima uzeli zasluženu pobjedu radi samo jednog klinca, bivšeg limača, jer je on prijepodne odigrao već jednu utakmicu! Kažete da m.pioniri 2 gorice švercaju igrače m.pionira 1, pa ljudi moji gorica 2 je ionako bolja od gorice 1, koja u ligi s "dinanom" još nije zabila niti jedan gol. Ali neovisno o tome, još uvijek nemogu vjerovati s obzirom na to da se hvalite kako su Vam djeca na prvom mjestu, da ste se toliko trudili i zvali okolo, te uništili zasluženo veselje 36 klinaca radi samo jednog premorenog klinca! Svaka Vama čast....

Anonimno kaže...

Vama kadeti igraju za juniore i za kadete, a tu pametujete

Anonimno kaže...

baš sam mislio napisati...tu prodajete pamet gdje ubiti nije ni bilo švercanja...a vama isti igrači igraju za juniore i kadete i to konstantno

Anonimno kaže...

Zato su i stavili jedne u subotu, druge u nedelju :)

Antonio kaže...

Tako je, jedni u subotu A DRUGI u nedjelju jer je takvo pravilo, a mi se pravila pridržavamo!!!

Ali isto tako nije pravilo da možeš igrati za Kadete 1 pa onda za kadete 2, zato ste i izgubili navedenu utakmicu.

Antonio kaže...

Na kraju je glupo de se zbog svega dešavaju ovakva prepucavanja.
Pravila se trebaju poštivati i mi uvijek igramo maksimalno fer, pa čak i ako nemamo dosta mladića za igru ( znali smo igrati i sa igračem manje u polju, ali nismo švercali)

Što se tiče slučaja "Gorica" u pitanju je isključivo stav trenera kako će postupiti, a on je u ovom slučaju postupio, kao je postupio

Anonimno kaže...

Koliko ja znam da trener niti nije znao da mu je taj dan mali igrao za starije. Ali nema veze, bilo pa prošlo, samo je glupo ono vaše komentiranje ne blogu oko zlostavljanja djece i td. Opet mislim da svercanja nije bilo makar je eto bilo nenamjernih propusta koji nisu u skladu pravila. Drugi put nemojte napadati na tako ruzan način dok uopće neznate o čemu je riječ.

Antonio kaže...

U svoje osobno ime i u ime Nk Bestovje se ispričavam ako smo bilo koga uvrijedili svojim tekstom.

Naš problem je što smo mali, a kao i svi mali klubovi uvijek imamo borbu sa brojem djece u našem pogonu, a pre često nam se događa da suparnici "švercaju" djecu, krivotvore sportske iskaznice ili se bave sličnim nezakonitim radnjama,pa sada lako planemo i na bilo kakvu nepravilnost, dok mi sve radimo maksimalno po propisima, dok nam nikada rezultat nije na prvom mjestu.

Još jednom isprika ako smo nekoga uvrijedili, i vidimo se u proljeće, pa nek pobijedi bolji!!

Anonimno kaže...

Slažem se, vidimo se na proljeće! Pokažimo sportski duh i neka bolji pobijedi.
Uvijek za FER-PLAY! Pozdrav!