19 travnja 2009

11. kolo vet. lige: NK Sloga (B) - NK Bestovje 4:2

Veterani Bestovja tražili su svoju sreću u Brezju. Nakon što nisu uspjeli dohvatiti 3 boda kod kuće protiv Save (M), pokušali su to na susjedskom gostovanju. No nije im pošlo za rukom, odnosno nogom. Po skliskom, ali solidnom terenu i kišovitom vremenu, već u prvim minutama, greškom gostujuće obrane, Brezje vodi 1:0. Pokušavaju tada Bestovjani pritisnuti i izjednačiti, ali to je otvaralo i nove šanse za domaćina. Ipak, iz jedne već izgubljene lopte Kruno Jedvaj iščeprkao je priliku za udarac i pogodio za izjednačenje. Domaći su se tražili prekršaj u napadu, no sudac samo odmahuje rukom. Čini se da ga je možda pripekla savjest, pa je nekoliko minuta kasnije dosudio u najmanju ruku sumnjivi jedanaesterac za domaćine, kojeg ovi i realiziraju. Uvuklo se nakon toga i nervoze među obje momčadi, pa i nekoliko grubljih starteva kakvi se inaće baš ne viđaju na veteranskim utakmicama. Gosti pak evidentno nisu bili raspoloženi za fizičko i trkačko nadmetanje s raspoloženim domaćinima, pa tako nisu niti uspjevali ozbiljnije zaprijetiti vrataru Brezja. Zato su Brezjani vidjeli da mogu više i od nekoliko prilika dvije iskoristili. Tek je pred sam kraj Jedvaj pospremio jednu odbijenu loptu za konačnih 4:2.

Iz stranog dopisništva (kolega iz Korijere de la Sere o sportu):

Utakmica je obilovala visokim intezitetom napetosti što se je osjećalo i u zraku, s dosta grubosti od strane domaćih i mlakosti nekih gostujućih igrača. Tako se moto ekipe press-a „samo pozitivne misli“ nikako ne može uklopiti u ovu rastrganu i pomalo smiješnu utakmicu. Dakle, bodovi ostaju u Brezju, dok će Bestovjani bodove za ostanak morati potražiti negdje drugdje. Time vas pozivamo na slijedeću utakmicu u Bestovje, gdje dolazi drugoplasirana momčad lige NK Zrinski iz Farkaševca, koja igra odličan i tehnički dotjeran nogomet, što ga promovira u favorita tog susreta, no ne zaboravimo onu staru poslovicu, čuda se ne događaju često, al se ipak nekad i dogode. Nadamo se lijepom vremenu, dobroj utakmici i što većem broju gledatelja.

...toliko za sada...press...

Tena

Ekipa iz Press-a ovim putem objavljuje natječaj za tehničkog logističara s iskustvom na poslovima „malog od kišobrana". Molimo javiti se Teni ili Turčiju u press sektoru na utakmici ili ostaviti molbu, životopis, sliku i preporuke u komentar teksta. Iz čiste korektnosti u pogledu jednakosti među spolovima ženske osobe imaju prednost.

Nema komentara: