09 ožujka 2009

16. kolo 1.žnl zapad - NK Bestovje - NK Rakitje 3:2

Prekrasno proljetno nedjeljno popodne u Bestovju uz ne toliko lijep i dobar teren ponudilo je zanimljivu utakmicu kojoj je prisustvovalo oko dvjestotinjak gledatelja. Koliko je došlo gledateljica i da nije bio 8. ožujka moglo se reći da je bio dan žena. Trebalo bi svaki vikend igrati utakmicu protiv Rakićana.
No, vratimo se nogometu. Krenulo je sretnije za goste, koji iz jedne pogreške domaćeg branića, dolaze do vodstva od 0:1, te se istim rezultatom ide i na odmor, a zahvaljujući gostujućem vrataru koji pokazuje da je vrlo raspoložen. Činilo se tada da će trebati puno više od znanja i sreće da bi mu se zabio gol. U drugoj minuti drugog poluvremena Mikek pokazuje da se znalački može poslati loptu u mrežu što i rutinski čini. I kada se mislilo da će pritisak domaćih slomiti Rakićane oni ponovo dolaze u vodstvo koristeći nesmotrenost Bestovjanske obrane. Hrvoje Sastić koji je do tada bio vrlo rezerviran i nije ga se puno vidjelo s loptom, iskoristio je prijenos igre na desnu stranu domaćeg napada i najviše je zaslužan što prvo Bećirević zabija za izjednačenje, te što pred kraj utakmice Makek zakucava za pobjedu Bestovja.
Utakmica s puno preokreta po stvarno teškom terenu mogla je zadovoljiti apetite i najzahtjevnijih gledatelja u brojnoj publici.
Moram još napomenuti i pohvaliti vrlo korektnu igru i ponašanje jedne i druge momčadi, jer u ovom derbiju sudac nije imao težak posao.
Da nije bilo zanimljivo samo na terenu može potvrditi i odličan Tenšekov potez u tridesetoj minuti kada je narezao špek, te potez utakmice u sedamdesetoj kada je u trans bacio malu skupinu navijača na istoku, narezavši kobasice.
Nadamo se da će i jedna i druga momčad ove sezone ostati u ligi te da ćemo ovakve derbije gledati i slijedeće sezone.

Broj komentara: 5:

Anonimno kaže...

jesam ti rekao da se sam od špek i kobas dobija tekma...ljudi, dajte se uozbiljite...prvo kod mene na "pričest" špeka i kobase...malo vinčeka...i svima po tri komada...jel tak...

Unknown kaže...

nisi napomenuo kak je sastic natocio suparnickog igraca..potez kola glasaj na broj 060 303 303

Turči kaže...

Zato su vjerni posjetioci stranice tu da nadopune informacije svojim komentarima. A znaš kaj!!!??? Tak ti žena u krevetu prigovarala!!!
:-))

Anonimno kaže...

I onda je SVIZAC zamotao čokoladu! :D
Šteta što sam ja KRAVA pa nisam zabio u nedjelju al MLAD sam pa ću valjda naučit.:)

P.S.Nek su 3 boda upisana pa ja fulao svaki put a mi pobjeđivali.

Anonimno kaže...

mislim da bi trebalo pohvaliti i domacu navijacku skupinu koja je podrzavala igrace tjekom utakmice